Teodora Tsvetanova Teodora Tsvetanova Потребител

Трудов договор по чл. 68 т. 2 от Кодекса на труда и бременностЗдравейте,

Назначена съм на трудов договор чл. 68 т. 2 от Кодекса на труда през 2011 год. до момента, но края на този месец закриват магазина в който работя и ще ме преместят в съседен град. Това по някакъв начин ще повлияе ли на договора?

Също така съм бременна в 4-ти месец и планирах да пусна болнични в началото на юни, но при това положение кое е по-добро - да работя няколко седмици на новото място, или да си пусна болничния без значение, че магазина е закрит?

Благодаря!Отговори

  • Здравейте, Теодора
    За да сте назначена по чл.68, ал.1,т.2 изисква в договора да се определи работата, за изпълнението и за довършването на която е сключва трудовия договор.Например до завършване на ремонтните дейности, като се опише по вид, количество и други характерни белези. Ако това не е изрично направено, неправилно е посочен чл. 68, ал. 1, т. 2 КТ като правно основание за сключване на договора. Вероятно чрез посочване на това основание се цели да се заобиколи прилагането на императивните разпоредби.
  • Най-важно в този момент е вашето здраве, затова не се колебайте и не си създавайте допълнителни проблеми и излезте в болничен. За изчисляване на майчинството се вземат 24 месеца назад. Вие работите в тази фирма от 2011г. и покривате този критерии.
    Ако работодателят реши да ви прекрати договора, може да поискате съвет от нас.
    Поздрави.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->