Лъ4езар Христов Лъ4езар Христов ОХРАНА

Глоба заради грешка на друг служител



Здравейте,

Работех в охранителна фирма. Разпределяха ме по всички обекти без да ме питат. Често пъти ми нареждаха да оставам нощна смяна след дневна и обратно. На 20.10 2012г. бях дежурен авто-патрул в жк Люлин. В 01.15 часа се обади дежурният търсейки съдействие от мен за жк Младост. Отидох и направих оглед, докато останалите 3-ма "колеги" стояха безмълвно. Заради тяхната дрямка, аз бях наказан с една заплата.

Моля отговорете, може ли да бъда виновен за нещо, което е станало 50 минути преди моето идване? На 6 март 2013 г. управителя ме попита "Защо не съм се расписал в заповедта за "кражбата?". Може ли да се разписваш с 5 месеца закъснение за нещо, което не си извършил?

На 14 май изтече предизвестието ми по чл.325 т.1. Попълних молба за УП-2, която чакам и до Днес. На 17 юни в писмо с обратна разписка изпратих отново заявление за УП-2 и УП-3. Заплатата за месец май и 5 дежурства за месец юни не са ми изплатени. Имам 10 дни платена отпуска за 2012 и 10 за 2013 година.


Безкрайно благодаря!



Отговори

 • Здравейте,
  За графикът за разпределение на дежурствата във фирмата отговаря работодателя, като той трябва да спазва непрекъснатата междудневна почивка, която не може да бъде по-малко от 12 часа.
  УП-2 и УП-2 се изготвя в 30 дневен срок след прекратяване на договора и след изплащане на обезщетение по чл.222 ал.1 от КТ /ако има такива/.
  Заплащането на заплатите се извършва спрямо вътрешните правила за работна заплата. Обикновено заплатите на изтеклия месец се изготвят и заплащат през текущия / пример: за май през юни, за юни през юли/

  Използвана нормативна уредба за справка /чл.152 от КТ и чл.5. ал.7 т.1 от КСО/

  Поздрави
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->