Georgi Trifonov Georgi Trifonov ГЛ. СЧЕТОВОДИТЕЛ

Пътни разходи при командировкаЗдравейте,

Служител се завръща от командировка в чужбина и с авансовият си отчет отчита разход за транспорт от хотела до летището (маршрутка), като според наредбата този вид разход е за сметка на дневните, но пък в заповедта спусната от изпълнителния директор служителя има право на 300 евро за вътрешен транспорт.

Грешка ли е, че са му били признати като пътни разходи за вътрешен транспорт, и ако да - дали могат да влязат като признати разходи за дневни до двойния размер (защото заедно с дневните няма да надхвърлят двойния рамер) и така да се признаят като присъщ разход на фирмата, а не като доход на лицето?Отговори

  • Мисля че трябва да подходите според разпоредбите на Наредбата за командировките. Така и трябва да формулирате заповедта за командировка. Ако имате разминавания, трябва да признаете тези разходи, които се признават в размера и вида им, посочени в Наредбата.
    На практика вие отчитате обща сума на разхода по заповедта за командировка, която осчетоводявате. Ако не превишавате дневния размер на дневните пари, в двоен размер, не би трябвало да се притеснявате.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->