ЕВГЕНИЯ ПЕТРОВА ЕВГЕНИЯ ПЕТРОВА Потребител

Регистриране в БТ след прекратяване на трудов договорОсвободена съм по чл.328 ал.2, считано от 17.07.2013, но в момента съм в болнични и на 1.08.2013 ще получа възнаграждение по граждански договор в размер на 1 800 лв.

Кога трябва да се регистрирам в Бюрото по труда и какви документи да представя?

Благодаря предварително!Отговори

 • Здравейте,
  Съгласно чл.54а ал.4 т.1 и т.2 от КСО от датата на прекратяване на осигуряването трябва да се регистрирате до седем работни дни в Агенцията по заетостта , и в тримесечен срок да си подадете заявление до НОИ по местоживеене.
  Документите, които искат да представите допълнително са:
  1.Заповед за прекрятаване;
  2.Трудови книжки и документи доказващи трудов и осигурителен стаж.
 • 3.Заявление и Декларация по образец- на място в бюрото по труда.
  Редно е да дадете и копие от болничния, тъй като ще започнете да получавате обезщетение за безработица, чак след изтичане на болничния лист /чл.54Г ал.1 от КСО/ и след изплащане на обезщетение по чл.222 ал.1 от КТ от работодателя.
  Ако очаквате заплащане по граждански договор и имате осигуряване върху сумата, трябва да уведомите в седемдневен срок пред съответното поделение на НОИ това обстоятелство. Важното е осигуряването по гражданския договор през кой период ще бъде декларирано като положен труд-датата на прекратяване по гр.договор ще е началото за нов срок от седем дни за второ записване в бюрото по труда, за да ви възстановят обезщетението за безработица./чл.54Д ал.5 от КСО/

  Поздрави!
  Адриана Ноева

 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->