Ивелина Иванова Ивелина Иванова счетоводител

Определяне момента на започване на трудовата дейност на самоосигуряващо се лице в ЕООДКак се определя момента на започване на трудовата дейност при самоосигуряващо се лице - управител и собственик в ЕООД? Дружеството ще се занимава със земеделие и към днешна дата 02.08.2013 има сключени арендни договори и регистрация на земята към 31.07.2013г.Отговори

 • Здравейте,
  Сключването на арендни договори и регистрацията на земята се извършва от управителя и собственика на ЕООД-то, освен ако не е упълномощил друго лице по Договор за управление и контрол да го представлява .

  Управител и собственик в ЕООД се счита, че е започнал трудовата си дейност, като такъв в датата от която започва да подписва договори, да издава фактури и т.н.
  Регистрацията на земята също се извършва с положен подпис от управителя следователно вашата дейност започва от 31.07.2013 г. Срокът за подаване на обр.1 и плащането на осигуровки за м.7/2013 е до 25.08.2013г.

  Поздрави!
  Адриана Ноева
 • Благодаря Ви за отговора.Договорите за аренда са сключени на 25.07.2013 и тъй като лицето ще се осигурява само във фонд пенсии, а срока 7 дневния е минал вече, мисля че не е проблем да поставя тази дата за започване на дейността, съгласно наребата за пропуснат 7 дневен срок.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->