nedialko benev nedialko benev Потребител

Назначаване на втори трудов договорЗдравейте, бих искал да попитам при назначаване на втори трудов договор вярната ли е следната информация, с която разполагам:

1. Трудов договор по чл.111 от КТ във връзка с чл. 68 ал.1 т.1 и във връзка с чл.за работа на 70 ал.1 от КТ за работа на 4 часа за срок от една година

2.Писмено искане на работника съгласно чл.68 ал.4

3.Писмено съгласие на работника или служителя по чл. 111 за работа повече от 48 часа седмично

Лицето, за да се осигурява на втори тр.договор задължително ли трябва да бъде на 4 часа, срочен ли да е тр.догвор и какви осигуровки ще дължи, тъй като е 53- та год. роден.

Работодателят трябва ли да заплати определена сума за изготвяне на досие на работника, какви документи трябва да има от инспекцията по труда и ведомост за заплати. Ако съм пропуснал някои от документите и изискванията ще Ви бъда благодарен да ги посочите, тй като отскоро се занимавам със сметоводство.

Благодаря Ви, предварително.Отговори

 • Здравейте,
  Ще ви отговоря по поредността на зададените въпроси.

  1. Относно информацията, за която питате по втори трудов договор е напълно вярна.
  По точка 3 декларацията от работника за работа над 48 часа седмично е задължителна ако по основния трудов договор е назначен на осем часа.
  Няма задължителен характер
 • Вторият трудов Договор се договаря между двете страни на колко часа да бъде работният ден.

  По преценка на работодателят договора се определя дали да е срочен или безсрочен в зависимост от спецификата на работата.

  За да изчислите процентът на осигуряване може да ползвате сайта с информацията на НАП в сектор осигуряване. Все пак част от осигурителните проценти зависи от кода за дейност на предприятието.

  За последният ви въпрос информацията е доста обширна и е по-добре да се посъветвате със Специалист по труд и работни заплати или Човешки ресурси.


  Поздрави!
  Адриана Ноева

 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->