ЦВЕТКА АНГЕЛОВА ЦВЕТКА АНГЕЛОВА Потребител

Заплаха за уволнение при отказ за полагане на нерегламентиран трудРаботя на трудов договор като отговорен счетоводител. Изпълнителният директор иска да водя счетоводството на неговото ЕООД, без да ми се заплаща, за да уплътянвам работното си време от 8 часа. Заплаши ме с уволнение в случай че откажа. Има ли право да ме уволни, след като аз нямам договор с ЕООД-то?


След като съм пред съкращение, интересува ме дали ще имам право на обезщетение за безработица. Получавах такова от 04.11.2010 до 04.11.2011. От месец 12.2011 съм на работа в тази фирма. Дали ще мога да получавам обезщетение отново?Отговори

 • Здравейте,
  Всяко уволнение може да бъде оспорвано в съда.
  Доколко работодателя ще успее да докаже основанието за уволнение ви,
  вече е от компетенцията на Съда да прецени.

  Обезщетение за безработица следва да получавате, ако сте освободена по ваше желание или поради виновното ви поведение, на основание чл. 325, т. 1 и 2, чл. 326 и 330 от Кодекса на труда, но на минималния размер за срок 4 месеца.
  Безработните лица, придобили право на парично обезщетение преди изтичането на три години от предходно упражняване на правото на обезщетение за безработица, получават минималния размер на обезщетението само за срок от 4 месеца.

  Норматива уредба:чл.54б т.3 и т.4 от Кодекса за социално осигуряване.

  Поздрави.
  Адриана Ноева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->