Silvia Stoyanova Silvia Stoyanova Потребител

Такси за регистрация на ЕООДЗдравейте!

Каква е цялата сума, необходима за регистрация на ЕООД във Варна, с включени всички държавни, банкови, нотариални и всякакви други такси, запазване на име, Агенция по вписване, Булстат, откриване на банкова сметка и т.н. дейности, ако реша сама да си я регистрирам, както и последователността на действията?

Благодаря ви!Отговори

 • Здравейте,

  таксата на Агенцията по вписванията за регистрация на ЕООД е 160 лв., при подаване на документите в някой от офисите на Агенцията, или 80 лв. при подаване на документите по електронен път с електронен подпис. Регистрацията е единствено в Търговския регистър към Агенцията по вписванията - търговските дружества не се вписват в Регистър БУЛСТАТ.
  След като съставите всички документи, трябва да откриете набирателна банкова сметка, в която да депозирате избрания от вас капитал. Таксата за откриване на набирателна сметка е различна (според тарифата на конкретната банката).
  Нотариално се заверява единствено съгласието на управителя на ЕООД-то за поемане на управлението и образецът от подписа му. Нотариалната такса е 6 лв. с ДДС.
  Подготвяте всички необходими документи, откривате набирателната сметка, плащате държавната такса и подавате заявление по образец в търговския регистър към Агенция по вписванията.
  Ако всичко с документите е ок, след една седмица дружеството ще бъде регистрирано.
  Успех!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->