Анелия Димитрова Анелия Димитрова Потребител

Подновена фирмаЗдравейте,

Моля за помощ относно фирма, която е спряна от дейност през 2010 г, а е възобновена през 2013 г. Счетоводството на фирмата е водено на хартия, а сега искаме да го прехвърлим на сч. програма.

По какъв начин да въведа началните салда от последната дейност? Като начален капитал какъв да пиша, при положение, че фирмата е с загуба от последната година? Какво е необходимо да прехвърля от старото счетоводство?

Благодаря Ви!Отговори

 • Здравейте.
  Когато сте стартирали дейност, вие е трябвало да имате първоначални счетоводни записвания по сметката със собствения капитал. Счетоводните записвания имат за цел правилно, точно и вярно да отразяват извършваните стопански операции в предприятието.
  Преди датата на започване на дейността, е необходимо да възпроизведете стопанските операции, които са се случили до момента от датата на спиране на дейността до мемента на възобновяването и. Съвременните счетоводни софтуери позволяват да бъдат въвеждани салда по сметките по аналитичности и партиди.
  Можете да направите сметката с капитала аналитична и да въведете по години данните. Така формираното салдо трябва да отговаря на реалното. Трябва да направите всички счетоводни записвания, така че да отговарят на действителното към датата на започване на дейността.
  Ние в Крестън БулМар разполагаме с качествен и надежден софтуер, който позволява да въвеждаме стопански операции от предходни периоди като Начални обороти по сметките и дава ширина и прецизност, както и безценна помощ при работата на счетоводителя.
 • Разбирам,но нямам възможността да възпроизведа стопанските операции,които са се случили,тъй като нямам всички счетоводни документи от преди и от там възниква въпросът за въвеждането на данните за капитала като начално салдо?Мога ли да въведа от последните годишни отчети печалбата като начално салдо за капитала,но другия проблем е че последният резултат на фирмата е загуба.Има ли въобще някакъв вариант?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->