Betina Qneva Betina Qneva Потребител

Прекратяване на ТДЗдравейте,

От 21.01.2013г до 04.11.2013г имах ТД с фирма. Когато отидох до подпиша документите си за напускане ми бяха предоставени само 3 документа, като самият работодател не присъстваше. Първият беше Уведомление за прекратяване на трудов договор (по взаимно съгласие) - него го подписах. Вторият гласеше , че освобождавам позицията "продавач" и него подписах. Но при третият се стъписах. Беше дълъг три-четири реда само , съжалявам,че не запомних всичко, но гласеше, че освобождавам длъжността "хигиенист/ка". Отказах да подпиша и заявих, че ще изчакам работодателят си да се върне в София, за да ми обясни за какво става въпрос.

Още не ми се е обадил от 11.11.2013. Имам съмнения, че ТД от който аз имам копие е фалшив. В него съм назначена като "продавач-консултант" на 4-часов раб. ден с месечно възнаграждение 225лв. (всъщност работех по 10 часа и ми се заплащаше около 450 лв.). Притеснявам се , че моят е фалшив, а с този другият където се водя "хигиенист/ка", работодателя иска да се легитимира пред държавата за осигуровките ми.

Напразни ли са мойте съмнения ?

Благодаря,предварително!Отговори

  • Здравейте,

    За да сте сигурни какво се случва с трудовите ви договори в миналото и настоящето, както и с осигурителния ви доход моя съвет е да си извадите Персонален идентификационен /ПИК/ код от НАП. Там има Справка за актуалното състояние на трудовите договори. Може да проверите обявените трудови договори кога са били сключени и дата на прекратяването им, както и осем-цифров код на длъжността на която сте били назначена.

    Поздрави!
    Адриана Ноева
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->