Теодора Тодорова Теодора Тодорова Потребител

Получено УП 3 при напускане, без документи за прекратен договорЗдравейте!

На 11.11.2013 подадох заявление за напускане на работа ,на 21.11.2013 бях освободена. След настояване от моя страна да получа документите си ,след 2 седмици чакане, ми определиха ден в който да отида до обекта, за да ги получа. Единственият документ, който получих обаче беше УП 3.

Ще бъда благодарна,ако някой ми даде съвет как да процедирам.Отговори

 • Здравейте,

  Работодателя има задължението да ви издаде необходимите ви документи.
  1. По писмено искане на работника или служителя работодателят да му издаде и предостави необходимите документи, удостоверяващи факти, свързани с трудовото правоотношение, в 14-дневен срок от искането.
  2. По писмено искане на работника работодателят е длъжен в гореспоменатия срок да му предостави обективна и справедлива характеристика за неговите професионални качества и за резултатите от трудовата му дейност или обективна и справедлива препоръка при кандидатстване за работа при друг работодател.
  3. При прекратяване на трудовото правоотношение работодателят е длъжен да издаде заповед за уволнение или друг документ, с който се удостоверява прекратяването му.
  Бих ви посъветвала да отидете в Инспекцията по труда и да се консултирате в правния им отдел как най-добре да постъпите.

 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->