Августина Рудева Августина Рудева маркетинг

Обезщетение след прекратяване на два трудови договораЗдравейте,

Моля да ме извините за безпокойството, но след като внимателно се запознах със законите, възникна въпросът ми: Когато си на два трудови договора и те съкратят по 8-часовият (чл. 328 ал.1 т.3), а след месец и по 4-часовият (чл.325 т.3), имаш ли право на обезщетение върху 60% от заплатата?

Предварително Ви благодаря!Отговори

 • Здравейте,
  От първото място където са ви освободили не ви се полага обезщетение от бюрото по труда, тъй като тогава вие работите на второ място на 4 часа и се осигурявате.
  Когато са ви прекратили договорът и от второто място на основание чл.325 т.3 /с изтичане на уговорения срок/ ще имате право на обезщетение от Бюрото по труда спрямо години осигурителен стаж, който имате и според осигурителния ви доход за последните 24 календарни месеца предхождащи датата на второто освобождаване.
  В КСО чл.54б ал.3 е казано, че безработните лица, чиито правоотношения са били прекратени по тяхно желание или с тяхно съгласие, или поради виновното им поведение, на основание чл. 325, т. 1 и 2, чл. 326 и 330 от Кодекса на труда получават минималния размер на паричното обезщетение за безработица за срок 4 месеца, а вие не попадате в тези гореспоменати основания.

  Поздрави!
  Адриана Ноева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->