Ivelin Georgiew Ivelin Georgiew rabotnik

Работни дниРаботя на смени по график 4 работни 2 почивни ,и за месеца дните не достигат.Трябва ли да доработя през почивните дни разликата до пълен месец според пет дневната работна седмица.


Отговори

  • При работа по график работното време се отчита в часове! Подозирам, че смяната Ви не е по 8 часа. Ако сборът от отработените от Вас часове в месеца е толкова, колкото дава пълен месец по 8 часа, всичко е наред. Това означава да получите договорената РЗ в пълен размер. Все пак бихте ли дали конкретен пример с м.декември 2013 год.??Възможно да има и доплащания.

    kazimirc4
  • Както ви писах работя на график 4работни по 8 часа се водят и 2 почивни след това но примерно за януари месец така се получава че вместо 22 дни аз имам 20,тъй като работих на 3112 но на 01012014 почивахме. Затова питам след като това е графика по който работи фирмата с непрекъснат цикъл 7 дни в седмицата ,трябва ли да се доработват недостигащите часове?
  • При условие, че има утвърден график, ще Ви трябва становището на ръководителя за да работите допълнително.Ако това няма да се отрази върху заплатата Ви, според мен такова доработване няма да е необходимо.

    kazimirc4
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->