Петър Георгиев Петър Георгиев programist

Прекратяване по чл.328 ал.1 т.7Въпросът ми е свързан с процедурата при отказ да последвам работодателя когато отдела в който работя се мести на друго място. Става дума за преместване от един квартал на София в друг .

Подал съм заявление в писмен вид, че не желая да се местя с фирмата, обаче отговор няма. Длъжни ли са да прекратят договора ми по силата на член 328 ал.1 т.7? Ако не го направят аз как трябва да постъпя?

Благодаря!Отговори

 • Здравейте,

  Предложението да последвате предприятието би следвало да се извърши от работодателя в писмен вид. А отказът ви да го последвате в друго населено място или местност, освен в писмен вид,трябва да бъде ясен, категоричен и недвусмислен.
  Работодателят не може да държи при себе си работник или служител, който не може да работи на новото място, където то се е преместило, нито пък може да го застави да го последва. Затова единственото решение в такава нова ситуация е трудовия ви договор да се прекрати по чл.328 ал.1 т.7 с отправено предизвестие от страна на работодателя към вас.
  Ако не ви освободят защо не опитате да договорите дистанционна работа от къщи, ако естеството на работата ви го позволява?!

  Поздрави!
  Адриана Ноева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->