marina nikolova marina nikolova счетоводител

Нормативни изисквания за водене на счетоводство за малка търговияЗдравейте ,

Моето питане е свързано с воденето на счетоводство на малък магазин за дрехи. Бих искала да знам в каква степен трябва да се развие аналитичността (и необходима ли е)? Водила съм счетоводство на заведение и там естествено имаше огромна аналитичност с изписване на всичко по рецепти. Но това ми се вижда доста по-просто, и не знам как да подходя. И има ли някакви нормативни изисквания по въпроса?

Ще съм Ви благодарна ако ме посъветвате нещо.
Благодаря и хубав ден !Отговори

 • Здравейте.
  Имате нормативни изисквания по Закона за счетоводството да водите сметките от сметкоплана, приложим за вашето предприятие, на аналитично и синтетично ниво. Това се прави с цел пълно и достоверно представяне на счетоводна информация.
  Ако имате лицензиран складов софтуер, който може да обхване цялата гама от аналитичности (асортимент), който използвате, и ако можете да генерирате подпобни справки от него за единична цена и брой на всеки артикул, мисля че можете да водите в счетоводството склада само стойностно. При нужда ще предоставяте справки от складовия софтуер.
  Но всичко е въпрос на ваша преценка и желание. Иначе нямате нормативни изсквания които да ви задължават да развивате аналитичност по определен начин.
  Ние в Крестън БулМар имаме разработени софтуери, които са насочени да помагат работата на счетоводителя. Ако имате нужда от помощ и съдействие, потърсете ни!
  Поздрави.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->