Katia todorova Katia todorova montajnik na el. elementi

Трудови взаймоотношенияЗдравейте,

На 10. 04. 2013 се върнах на работа от отпуск по майчинство. Позицията която заемах преди това беше заета, отговориха ми че няма свободно място и затова ми предлагат да работя в производството, ако не съм съгласна с този вариант могат да ме освободят. Аз се съгласих защото обещаха редовна смяна. Детето ми навърши 3 години, при което те казаха че не мога да ходя редовна смяна и трябва да вляза в смените. Моят съпруг работи на въртящи смени и е невъзможно аз да ходя цяла седмица една смяна. Когато попитах може ли да съм в противоположната смяна на моят съпруг за да можем да си разпределим родителските задължения [ водене да ясла и вземане от там ] ми отказаха.

В този случай какви права имам ?Отговори

 • Здравейте.
  За съжаление в момента не се намирате в благоприятна позиция спрямо работодателя.
  1.При излизането Ви в отпуск по майчинство, ако не е станало друго, заместващото Ви лице следва да е било назначено с временен трудов договор, който да бъде прекратен при завръщането Ви на работа.Има ли информация по въпроса?
  2.В новия Ви трудов договор ТОЧНО КАКВО Е ЗАПИСАНО в раздела "Работно време"-ще Ви помоля за точна информация. От това зависи и отговора ми, а и самата ситуация !
  3.Ако това е нормално 8 часово работно време, с какъв документ или устно то е променено в "работа на смени"??и откога ?
  4.Кой /като длъжност и йерархия/ Ви определи "правилата на играта"?
  5.Само в Ваше съгласие - писмено - може да полагате нощен и извънреден труд, но за съжаление нямате защита срещу уволнение.

  kazimirc4
 • Благодаря за отделеното време, ще прочета по подробно трудовия си договор и ще пиша отново.
 • Здравейте

  Необходима и повече информация в случая, за да ви бъдем полезни.


  Поздрави
  Адриана Ноева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->