Veronika Grozdanova Veronika Grozdanova Потребител

Нова работа след майчинствоЗдравейте!

Синът ми навършва 2 години на 03.05.2014 г. Имам настоящ работодател, когото съм информирала преди 2 месеца, че си търся нова работа. Намерила съм такава и искам да започна официално от 07.05.2014 г.

Преди 2 дни съм сигнализирала счетоводството на настоящия работодател , че желая да си уредим отношенията и ги чакам да се свържат с мен. Но всъщност, аз не знам какво и как трябва да се случи.

Очаквам Вашия отвор! Благодаря.Отговори

 • Здравейте,

  Входирайте си заявление до работодателя, че желаете да напуснете по взаимно съгласие считано от 04.05.2014 г или да се счита като едномесечно предизвестие /ако това ви е срока за предизвестяване или по-дълъг/. Ако той е съгласен би следвало в седем дневен срок да ви уведоми. Оставете тел. за връзка или пак го потърсете след 7 дни.
  Ако работодателя не е съгласен и вие не спазите до край предизвестието си ще му дължите обезщетение само за останалата част от срока, който не сте спазили. Работодателят няма право да ви ги удържа от заплатата или обезщетението .Имате право на всички дни платен отпуск, който не сте ползвали през двете години, заради отпуска ви за отглеждане на дете. Следва да ви го изплатят като обезщетение по чл. 224 ал. 1 от КТ при изплащане на възнагражденията на персонала за май 2014. Оставете и актуална банкова сметка по която да ви го преведат.

  Поздрави!
  Адриана Ноева
 • Много благодаря за информацията.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->