Веселин Христов Веселин Христов безработен

Фактуриране от различни обектиПривет!

Може ли фирма, регистрирана по ЗДДС, която има фискално устройство в офиса си, да издава касови бележки от кочан в един от складовете си при евентуална продажба на дребно, които е отделен от офиса, или и там задължително трябва да постави ФУ.

Благодаря!Отговори

  • Здравейте,
    Касовите бележки от кочан са предвидени САМО за случаите, когато касовият апарат е в ремонт или за да се сторнира грешно издаден фискален бон. Не може по принцип в даден обект да се издават касови бележки от кочан вместо от касов апарат, колкото и рядко да се налага това.
    На фискалния бон се изписва името на обекта, в който се намира съответния касов апарат, така че не е редно от касов апарат на един обект да се регистрират продажби от друг обект. Но във Вашия случай, след като фирмата няма касов апарат в склада, защото обичайно не продава от склада си,а го ползва само за съхранение на стоката, но има такъв в офиса си, то е логично продажбата да се регистрира на касовия апарат, разположен в офиса. Предполагам, че на същия касов апарат се регистрират едровите продажби, плащани в брой, като стоката пак се предава на клиента от склада. Така че тук няма нарушение, просто инцидентните продажби на дребно ще се регистрират по същия ред, както и продажбите на едро, извършвани от фирмата.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->