Михо Михайлов Михо Михайлов служител

Изписване на стокиЗдравейте,

Фирмата ни се занимава с търговия на строителни стоки. Изписвам ги само стойностно. В отделен файл са описани подробно продадените стоки по видове, сборувани са от издадените фактури. Нашият одитор обаче иска файла да съдържа допълнителна имформация от кои по-точно фактури са изписани например - 1000 бр. плочки. Според мен това е излишно, при положение, че вече има имформация за изписаните стоки - общо за месеца на база на издадените фактури ,в които подробно е описана всяка стока.

Моля за вашето съдействие в нарушение ли съм като ги изписвам по начина който описах по-горе. При съмнение от страна на проверяващи нека сборуват фактура по фактура и ще получат същия сбор количества.

Благодаря ви предварително!Отговори

  • Здравейте.

    Това, което иска да направите вашият одитор, не е излишно. Става въпрос за продажба на стоки. Най-общо казано при продажба на стоки е, че имаме извършена продажба когато собствеността върху стоката се прехвърли върху купувача. Логично е да се изиска количествено-стойностна сметка към фактурата, за да се знае какво сте прехвърлили във владение на купувача.
    Предлагам ви да правите файл към всяка фактура за продажба с продадените /изписаните/ стоки. така ще можете да представяте вярна и достоверна информация не само на вашият одитор, но и на органите на НАП.

    Поздрави.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->