Stefan Ivanov Stefan Ivanov Потребител

ИпотекаЗдравейте,

През 2008 поради заболяване и операция на роднина ми се наложи да ипотекирам апартамента в който живея с родителите ми. След години редовно плащане на вноските, финансовото ми положение се усложни, а вноските внезапно се увеличиха по необясними причини. Оказа се, че въпреки плащанията, сумата е нараснала с почти 30%. След многобройни контакти, посещения и опити да получа обяснение за промените, не получих никакъв отговор и престанах да внасям пари. В момента апартамента в който живея е продава за трети път на търг и отново няма кандидати за него. Преди няколко дена получих писмо от пратеник на съдия изпълнител за запор на заплатата ми, което аз трябвало да предам на шефа ми - !? Работодателят ми плаща всички осигуровки и застраховки при което ми остават 320 лв. нето. Какво е най-доброто, което мога да направя в момента и какво мога да очаквам ? Ако предам писмото на шефа си е много вероятно да остана без работа защото е ясно, че работодателят ми ще смята, че няма да получава пълноценен труд при намалени доходи за работника, още повече той не е от хората които биха се занимавали с каквито и да е проблеми на работнците, а просто биха ги сменили...

Предварително ви благодаря за всеки съвет!Отговори

  • Здравейте,

    Най-разумното което може да направите в момента е отново да потърсите връзка с кредитора си, той със сигурност е заинтересован от тава да си получи като главницата така и лихвите по отпуснатия кредит. В най-добрия случай, щом покажете заинтересованост и желание да възобновите ангажимента си по обслужване на кредита, то насрещната страна би могла да ви предговори условията, по нов по-благоприятен за вас начин.

    А що се касае до съдя-изпълнителя, който щом е открил вас рано или късно ще открие и работодателя ви, то трябва незабавно да се свържете и с него, най-малкото за да му покажете заинтересоваността си по случая. И по-конкретно да договорите уреждането на сметките си с него без това да достига до знанието на работодателя ви, което навярно и целите!

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->