Десислава Стайкова-Стефанова Десислава Стайкова-Стефанова учител

Подаване на молба за напускане по време на платения годишен отпуск.Здравейте,
Работя в училище. Желая да напусна работа и подадох молба за напускане с едномесечно предизвестие по чл.326 от КТ по време на платения си годишен отпуск. След подаването на молбата разбрах от касиерката на училището, че трябва да прекратя отпуската си и да се върна на работа, тъй като според нея нямам право да използвам всички дни от отпуската защото няма как да ги изработя. По принцип учителите планират и използват предварително отпуската която им се полага до края на календарната година.
Трябва ли да се върна на работа? Ако използвам целия платен отпуск, както съм планирала и се върна след това на работа до изтичане на предизвестието, ще бъда ли в нарушение?Отговори

  • Здравейте,

    Вие имате право на платен годишен отпуск са за заработеното от вас време през годината. При положение, че ще напуснете работа през годината, то вие няма да имате право да използвате цялата отпуска за годината. Ако не сте заработили всичките дни платена отпуска за които излизате сега в отпуска, то трябва да се върнете на работа.

    Поздрави,
    Васил Байнашев
  • Благодаря,хубав ден
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->