Станислав Колев Станислав Колев охранител

Непопълнена трудова книжкаЗдравейте!
От 23.01.2013г. работя във фирма със седалище гр.София, и обект на който съм назначен във Варна. До днес все още нямам никаква отметка в трудовата книжка и по никой начин не може да се разбере, че работя в тази фирма. След много настояване от моя страна след 4 месеца получих копие на договора си, заедно с надпис "Вярно с оригинала". Това може ли да е официален документ? Има ли нарушение в описания случай?Отговори

 • Здравейте,

  Работодателят е длъжен точно и своевременно да вписва в трудовата книжка данните по назначаване, изменение на трудовото правоотношение и настъпилите промени в него и да я връща на време на работника /служителя/, който има грижата да я съхранява.

  От своя страна работникът или служителя е длъжен да я представя на работодателя при поискване, както и за вписване на нови обстоятелства в нея.

  В описания от вас случай ако вие не сте я представили нарушавате чл. 348 ал.1 и ал.3 от КТ. Ако работодателят не е направил необходимото вписване в нея е нарушил чл. 349 ал. 2 от Кодекса на труда.

  Поздрави!
  Адриана Ноева

 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->