Георги Иванов Георги Иванов Потребител

Деклариране на приходи от системата на skrill moneybookersЗдравейте,
имам приходи чрез skrill moneybookers. Задължен ли съм да издавам касови бележки за прихоите си по тази сметка или мога да правя месечни протоколи подобно на приходите от ePay и PayPal?
Прочетох във форум, че PayPal сметката се декларира пред БНБ и се подават тримесечни отчети за движението по нея. Това така ли е, защото аз го чувам за пръв път?Отговори

 • Здравейте,
  Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (ФУ), освен когато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.
  Доставчици на платежни услуги по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи са и дружества за електронни пари по смисъла на този закон.
  Справка в Публичния регистър на дружества за електронни пари, лицензирани в други държави членки, които извършват дейност по издаване, разпространение и обратно изкупуване на електронни пари, включително и изпълнение на платежни услуги, директно, чрез клон или чрез представител на територията на Република България показва, че Skrill Limited имат съответния лиценз.
  Обобщено, нямате задължение да издавате касови бележки и бихте могли да издавате съответните протоколи.
  Поздрави,
  Венцислав Колев
 • Здравейте,

  когато продавам стоки на чуждестранни физически лица и парите от тях ми постъпват в системата на Скрил или Пейпал, задължен ли съм да издавам фактура на всяко физическо лице поотделно или мога в края на месеца да издам съответния протокол, защото клиентите станаха доста и счетоводството се натоварва доста?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->