Михо Михайлов Михо Михайлов служител

Изписване на стокиЗдравейте!

Фирмата ни се занимава с търговия на едро и дребно. Завеждаме и изписваме стоките по количество и стойност с определени кодове. Когато по определен код няма достатъчно количество, прехвърляме подобна стока от друг код с операция 304/304, за да можем да изпишем стоката. Това прехвърляне се вижда в главната книга и ме притеснява при евентуална проверка. Моля за вашето компетентно мнение и съвет!

Благодаря ви!Отговори

 • Вместо да прехвърляте стоките от един код на друг би могло да ви уточняват с подписано искане например за тази или онази фактура каква стока се продава от номенклатурата. Проблемът е че, стоките пристигат с едно наименование, а ги продават с тяхно си търговско наименование. Разминаванията може да идват и от това , че не сте с еднаква номенклатура в счетоводството и в програмата за продажби. Ако е възможно, ежемесечно им се предоставяйте наличностите по номенклатурата, за да се минимизират разминаванията.
 • Здравейте,

  Нормално е да сте притеснен. Вие манипулирате активите, било то поради липса на информация или някаква друга умисъл. Също така много вероятно е да закупувате стоки без фактура или данните във фактурата да са занижени.

  Бих ви посъветвал да се съобразявате с разпоредбите на МСС2/НСС2. Както е посочил и потребилят по-горе, съгласувайте с управителя начина на описване на движение на стоки от пряко отговорните лица.

  Поздрави,
  Тони
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->