Anastasiq Stratieva Anastasiq Stratieva счетоводител

Преназначаване на постоянен договорВъзможно ли е да преназначим работник по трудов договор на основание чл. 67, ал. 1, т. 2 и чл. 68, ал. 1, т. 2 на постоянен трудов договор? Каква е процедурата?Отговори

 • Здравейте.
  Сключен ТД по смисъла на чл.68,ал.1,т.2 от КТ предполага уточнение на вида и количеството на договорената за извършване работа. Често изготвящите бланката на ТД, както и работодателите не вписват и не изискват това ! Последиците можете на прочетете в текста на Чл. 67.(2) Трудовият договор се смята сключен за неопределено време, ако изрично не е уговорено друго.
  Не е достатъчно само да се впишат правните основания при сключването на ТД. При срочния ТД задължително условие е да се договорят задълженията на работника спрямо работодателя - в случая вида и количеството на договорената за извършване работа.В този смисъл е и съдебната практика в РБългария.В противен случай проблемите могат да настъпят към момента на прекратяването на договора.

  kazimirc4
 • Може ли да се промени члена на ТД от временен (до извършване на определена работа) на постоянен с допълнително споразумение или трябва да се съкрати и назначи на ново с нов трудов договор?
 • Да - може.

  kazimirc4
 • Здравейте,

  Съгласен съм с г-н Халачев- да, можете. Не е нужно служителят да бъде съкратен и после назначен на трудов договор.

  Поздрави,
  Цветомир Аврамов
 • Мога ли да променя основанието на договора от 03 на 01 и да го подам в нап с код корекция? Как да го направя правилно за да не го отхвърлят?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->