Иван Петков Иван Петков Шофьор

Прекратяване на трудов договор от борсатаНазначен съм на работа по програма за 6 месеца от борсата. Искам да напусна работата и искам да знам, как мога да го направя без да бъда санкциониран да изплащам обезщетение? Възможно ли е да приложа договор от нова работа и така да се прекрати този от борсата, а от борсата да си пратят друг човек на моето място? Или, ако не може - какъв друг вариант има?Отговори

 • Здравейте. Имате сключен договор по определената програма. Моля да посочите тук точно какво е записано в раздела за прекратяването му. Цитирайте текста !

  kazimirc4
 • Договорът е сключен по програма, но от мен е сключен само с работодателя. Явно те си оправят някакви договори помежду си с борсата. Цитирам текста за прекратяване на договора:

  "ПРЕКРАТЯВАНЕ:

  Срокът на предизвестие за прекратяване на трудов договор е 90 дни.
  За неуредени въпроси в настоящия трудов договор се прилагат разпоредбите на Кодекса на труда и нормативните актове на българското законодателство."
 • Здравейте.Благодаря за информацията. Възможности за прекратяване на ТД:
  1.По взаимно съгласие -предложете на работодателя това.Имате възможност за нова работа.
  2.Ако не получавате в срок уговореното възнаграждение, може да прекратите ТД веднага по чл.327 от КТ.

  kazimirc4
 • Здравейте,

  Щом в договора Ви е определен срок от 90 дни за предизвестие при напускане, то ще трябва да го спазите. В противен случай ще дължите обезщетение на вашия работодател за остатъка от тези 90 дни, в които е трябвало да работите.

  Можете да напуснете и по взаимно съгласие. Тогава няма да дължите никакви обезщетения.

  Вариантът, който е написал г-н Халачев в горното становище (точка 2) наистина е вратичка, от която евентуално можете да се възползвате.

  Поздрави,
  Цветомир Аврамов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->