Деница А. Деница А. продавач-консултант

Изплащане на платен годишен отпуск при напусканеИмам съмнения за сумата, която ми изплатиха за годишната платена отпуска. Брутното ми трудово възнаграждение е 550лв (по договор), работя на 12 часа, 2 на 2. Напуснах на 3 януари, като за декември имам 15 работни дни, а януари имам 2 работни. Платената ми отпуска е 10 дни, като не съм ползвала нито един ден, т.е. 10 дни трябва да ми бъдат платени. След като напуснах ми изплатиха заплатата за декември и ми казаха на 10 февруари да отида да си взема парите за януари и парите от отпуската. Парите които са приготвили са 309.10лв. (10дни отпуск + 2 работни дни от януари). Понеже не съм наясно как точно се изчисляват парите от отпуската, не мога да разбера дали наистина толкова ми се полагат.Отговори

 • Здравейте. Твърде малко информация за правилни сметки ! Моля за информация:
  1.Колко е брутното трудово възнаграждение за м.Декември 2014 г, вероятно при 15 работни дни е общо 180 часа. Ако не съм прав, поправете ме. И още -дневна или нощна смяна работите и ако да- в кой час започва и завършват смените.
  2. Какво означава "платената ми отпуска е 10 дни" ? - за година или неползвани !
  3. Изобщо ще ми е необходима информация примерно за последните 6 месеца - по колко дни на месец и по колко часа сте работили и какво съответно е брутното трудово възнаграждение за този период ! И има ли работни дни, които са официални празници !Имам някои съмнения по въпроса,а при мен съмненията обикновено са пари - дължими на работещите !
  4. От коя дата работите във фирмата ?

  kazimirc4
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->