Емил Георгиев Емил Георгиев Потребител

Спиране на удръжки по изпълнително дело след издължаванеЗдравейте,
От началото на 2014 година имам запор върху заплатата по изпълнително дело по реда на ГПК. През месец юни ще изплатя напълно посочената сума в запорното съобщение до работодателя ми. Той обаче ми заяви, че удръжките ми ще продължат и след това, а надвнесената сума да съм си я търсел от съдебния изпълнител. Как да постъпя за да спре работодателя удържането на суми след като съм изплатил посочената в запорното съобщение дължима сума?Отговори

 • Здравейте,


  Работодателят по закон е длъжен да ви удържа сумите по запора до издаване на Съобщение за вдигане на запора. Той е солидарно отговорен с вас и ако не удържа и не внася сумите от запора към сметката на съдия изпълнителя ще бъде длъжен да ги изплаща.

  В случая, който е наложил запора има право и да го отмени.
  Трябва да се срещнете със съдия изпълнителя, да уточните останалите ви задължения /ако имате такива/ и той да издаде Съобщение за вдигане на запора, като официално един екземпляр изпраща и на адреса на фирмата в която работите.

  Поздрави!
  Адриана Ноева
 • Здравейте,
  Имам задължение при ЧСИ от около година и половина. Имах един наложен запор в началото, при който се удържаха ежемесечно парички, но след това спрях да работя за известно време и съответно не съм обслужвала задължението си. Започнах нова работа и не след дълго отново ми беше наложен запор, като и този път в запорното писмо фигурираше много близка (ако не и същата) на първоначалната сума. Въпросът ми е, след като има плащания първият път, не би ли следвало новия запор да е на по-малка сума?

  П.С. Само да уточня, че не съм се срещала лично с ЧСИ за справка.

  Благодаря предварително!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->