Драгомира Делчева Драгомира Делчева Потребител

Освобождаване на служителИмам служител, който е назначен на работа на безсрочен трудов договор от 22.04.15г. От първия работен ден започна с "налага ми се да отсъствам" и аз, като работодател влизащ в положение се оказах, че имам назначен служител, който от 22 работни дни в месеца е изработил 16-17. От 22.04.15 до 22.06.15 е изработил 32 дни от 42 по договор. На 23.06.15 му представям документи за прекратяване на трудовите взаимоотношения, който отказа да подпише с молба за втори шанс. Дадох такъв. В замяна веднага получих болничен лист за 10 дни. Отново представям предизвестие за напускане, служителя отново отказва и заявява, че излиза в болничен!

Как да се справя с подобен нагъл служител? Как може да бъде освободен веднага?Отговори

 • Здравейте,

  Когато служител откаже да подпише предизвестието за напускане може да му изпратите покана с:
  1. с писмо с обратна разписка /като доказателство, че е получено/, за да дойде в офиса да си подпише документите.
  2. с нотариална покана /като тук може директно да изпратите и самото предизвестие/.
  Ако лицето все пак при връчването откаже да подпише предизвестието, добре би било да си осигурите двама свидетели, по време на акта на връчване на документите за подпис и отказа на служителя.
  Ако лицето откаже да подпише, тогава двамата свидетели се подписват под предизвестието за отказа.
  Имайте предвид, че ако се стигне до съдебно дело относно връчването ще ви се наложи да осигурите същите тези свидетелите да дават показания в съда, за отказа на работника да подпише.

  Поздрави,
  Адриана Ноева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->