Георги Иванов Георги Иванов Потребител

Приход от куриерска фирмаЗдравейте,

На 01.08.2015 постъпват пари в банковата сметка на фирмата за наложени платежи от стар пост от месец 7. За съжаление за тях не са пускани касови бележки и това се забелязва чак сега.

Какви мерки можем да предприемем, за да нямаме бъдещи неприятности? Мислих да пуснем касовите бележки сега, но не знам дали това е най-правилният начин.

Благодаря предварително за отделеното време!Отговори

 • Здравейте,

  А проверихте ли варианта, при който куриерската ви фирма да издава касови бележки вместо вас, в момента на доставката. След което, на определен период от време, да уреждат плащанията си към вас по банков път.

  Въпрос на добра комуникация и професионална договорка!

  Поздрави,
  Николай Иванов
 • Да, знаем за този вариант, знаем и за ппп, въпросът тук е че никой не е издавал касови бележки за НП, как да процедираме според вас ?
 • Здравейте,

  В случая нямате много варианти за изход от ситуацията!

  Можете да използвате хартиените касови бележки (от кочан) под претекста, че не е имало ток през определен ден на месеца. Но ако с дневника за продажби вече сте подали отчет за извършените продажби за периода, то този вариант ще е неприложим.

  За алтернатива може да използвате варианта, при който, в случай че имате издадена през периода фактура (за по-голяма стойност) платена в брой. Да преведете с вносна бележка (на каса в банката), като частично плащане по фактурата, стойността на наложените платежи. Като по този начин ще можете да представите в касовата книга за деня: частичното плащане по фактурата (за останалата разлика) и плащането по наложените платежи в пълен размер.

  Но като извод от цялата ситуация следва да идентифицирате причините за недостатъка и да направите всичко възможно да не се случва отново!

  Поздрави
  Николай Иванов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->