Здравка Добровска Здравка Добровска Потребител

Упълномощаване от МОЛ при извършване на инвентаризацияНазначена е комисия за извършване на инвентаризация, която включва председател, 4 членове и 2-ма човека са посочени като резервни членове. В заповедта не са посочени условията на ползване на резервните членове.

Тъй като част от активите са в териториални структури из страната, е необходимо да се организират и осъществят съответни командировки в провинцията. Във връзка с провеждането на едната от командировките из страната, МОЛ упълномощава втория резервен член да го представлява за времето на съответната командировка.

Допустимо ли е такова упълномощаване?


Отговори

 • Здравейте,

  в определени случаи, управителят и/или собственикът на дадено дружество, може да упълномощява служители, за изпълнение на определени функции или задачи. В допълнение той може да изменя едностранно работното място на служител за определен период, като за времето е длъжен да изплати обезщетение на работника (например при командировка).
  Отговорът на зададения от Вас въпрос зависи от това, какви са правилата за вътрешния трудов ред и дали съответният служител има качествата и/или задължението да извърши подобен тип дейност, което трябва да е посочено в длъжностната характеристика на съответния служител.
  Относно упълномощяването на служителите от МОЛ има и доста решения на ВКС, като например тълкувателно решение №6/2012 от 11.01.2013г.

  Поздрави,
  Станислав Колев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->