ВЕСКА Атанасова ВЕСКА Атанасова продавач-консултант в агроаптека

Работа в агроаптека



Здравейте,
След няколко месеца ми предстои пенсиониране и ме вълнуват няколко въпроса! На колко часа работен ден според КД сме в агроаптеката? Водим се на петдневна работна седмица, а от 29.05.1996 год  (тогава започнах работа във фирмата) сме работили на шестдневна работна седмица, Как ще се отрази това в НОИ и най-вече на трудовият ми стаж? Има ли някакво изменение, относно работата ни с пестициди в категорията ни?

От 2006 год имам и здравословни проблеми, за което не малко принос има и средата в която съм била - преди това и в лаборатория за почвени анализи.



Отговори

 • Здравейте,

  За да разберете на какво работно време и върху какво възнаграждение Ви осигуряват, направете справка в трудовия си договор – там ще намерите тази информация.

  Трудовият стаж няма отношение към пенсията.

  Относно здравословните Ви проблеми, мога да Ви препратя към сайта на НОИ, където подробно е описана процедурата за признаване на професионални болести: http://www.nssi.bg/forusers/procedures/169-procestrzpb/996-proctrzpriznavane. Но и тук има значение дали състоянието Ви попада в списъка с професионалните болести, утвърден от МС.

  Поздрави,
  В. Родева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->