todor stoianov todor stoianov пицар

Опрееделяне на работна заплатаРаботя като пицар в хотел с 4 звезди. В заповедта за назначение се водя като готвач на 220 часа на месец. Колко е минималния праг за осигуряване за моя случай? Те ме осигуряват на минималната заплата и другите ми ги дават под масата. Посъветвайте как да постъпя.Отговори

  • Здравейте,

    Минималните осигурителни прагове се публикуват всяка година в закона за Бюджета на Държавното Обществено Осигуряване за 2016 г. (актуалния в момента). В приложение № 1 към чл. 9, ал. 1, т. 1 от същия закон ще видите таблица, в която са поместени минималните осигурителни прагове за всички професии и длъжности, в зависимост от икономическата дейност, в която попада осигурителя ви. За да разберете кой точно е Вашия праг е необходимо да знаете както осем цифрения код на професията и длъжността, на която сте назначен, така и четири цифрения код на икономическата дейност на фирмата, в която работите. Като по вертикала са подредени в девет колони в зависимост от първата цифра на осемцифрения код всички професии и длъжности, а по хоризонтала са подредени четири цифрените кодове на икономическите дейности на работодателите.

    Ако тези кодове не са споменати в трудовия Ви договор или длъжностната Ви характеристика, то в уведомлението подадено до НАП за сключването на трудовия Ви договор те задължително присъстват. И ако работодателя Ви не Ви е дал копие от самото уведомление или сте го загубили, то бихте могли да направите справка за всички трудовите договори сключени с Вашето ЕГН и декларирани в НАП, с помощта на личен ПИК код, който можете да си извадите от офисите на НАП. С негова помощ и с комбинация с Вашето ЕГН ще можете по всяко време да се информирате от сайта на НАП за актуалното състояние на трудовите Ви договори.

    Поздрави,
    Николай Иванов

  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->