ЕК одобри над 100 млн. евро за техническа помощ на административния капацитет в България

6 октомври 2022, 13:58 372

Иновациите по програмата ще бъдат насочени към укрепването на административния капацитет на националните органи, партньорите и бенефициентите по нея

Европейската комисия (ЕК) одобри програма за техническа помощ за укрепване на административния капацитет в България за управление на средствата от ЕС за периода 2021 – 2027 г. Бюджетът на програмата „Техническа помощ“ е над 100 млн. евро, съобщават от представителството на ЕК.

Иновациите по програмата ще бъдат насочени към укрепването на административния капацитет на националните органи, партньорите и бенефициентите по нея. Поставен е акцент върху засилването на партньорските отношения между заинтересованите страни като основен принцип за повишаване ефективността на усвояването на средствата от ЕС в страната ни.

Програма „Техническа помощ“ ще подкрепя и действия за оптимизиране функционирането на системата за управление и контрол, по-конкретно вътрешен контрол, както е определено в Националната стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС за програмния период.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент