Митко Димов

Директор "Счетоводно обслужване" в Kreston BulMar

Митко Димов е завършил специалност „Счетоводство“ в Професионална гимназия по икономика в гр. Ямбол. Има бакалавърска степен, специалност „Счетоводство и контрол“, от УНСС. От 2020 г. е директор „Счетоводно обслужване“ в Kreston BulMar.

Професионалният му опит е свързан със счетоводното обслужване на малки, средни и големи предприятия от различни индустрии – в т.ч. големи търговски вериги, строителство, информационни технологии, услуги и други. Експерт е в областта на ЗДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ, Националните и Международните счетоводни стандарти.

Има огромен опит с обслужване на подразделения на международни компании в България, което е свързано със съставянето на специфичен финансов рипортинг и сложни консолидационни пакети.

Всяка седмица е лектор в Счетоводна академия „БулМар“ – едно от най-добрите места за практическо обучение на счетоводители.

Автор е на уроци за ежегодното издание на учебника „Практическо счетоводство и данъци“, съставян от Крестън БулМар, както и на статии и становища за професионалния портал по данъци и счетоводство БАЛАНС.bg.

Постоянен лектор е на професионални семинари в областта на данъците и счетоводството.

Митко Димов е един от отговорните редактори в БАЛАНС.bg, като отговаря за секциите ЗДДС, ЗКПО и МСС – с оглед към всяка една разпоредба да има нужните, но не повече ресурси (статии, становища, примери, указания на НАП или съдебна практика), за да може да се взима бързо и правилно професионално решение по всеки един възможен данъчен или счетоводен казус.

Материали на Митко Димов

филтър по вид:
абонамент