Васил Пантев

Управляващ съдружник "Счетоводно обслужване" в Kreston BulMar

Васил Пантев е завършил специалност „Счетоводство и контрол“ в Търговската гимназия в Стара Загора. Има бакалавърска степен по специалност „Финансово счетоводство“ от УНСС. От 2017 г. е директор „Управление на знанието“ в Kreston BulMar, а от 2018 г. е управляващ съдружник „Счетоводни услуги“.

Професионалният му опит е свързан със счетоводното обслужване на малки, средни и големи предприятия от различни индустрии – в т.ч. големи търговски вериги, производство, вътрешна и международна онлайн търговия и други. Експерт е в областта на ЗДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ, СИДДО, Националните и Международните счетоводни стандарти.

Има огромен опит с обслужване на подразделения на международни компании в България, което е свързано със съставянето на специфичен финансов рипортинг и сложни консолидационни пакети. Има богата експертиза при изграждането на процеса по цялостното счетоводно отчитане на малки и средни предприятия.

Всяка седмица е лектор в Счетоводна академия „БулМар“ – едно от най-добрите места за практическо обучение на счетоводители.

Автор е на уроци за ежегодното издание на учебника „Практическо счетоводство и данъци“, съставян от Крестън БулМар, както и на статии и становища за професионалния портал по данъци и счетоводство БАЛАНС.bg.

Постоянен лектор e на професионални семинари в областта на данъците и счетоводството.

Васил Пантев е един от отговорните редактори в БАЛАНС.bg, като отговаря за секциите ЗДДС, ЗКПО и МСС – с оглед към всяка една разпоредба да има нужните, но не повече ресурси (статии, становища, примери, указания на НАП или съдебна практика), за да може да се взима бързо и правилно професионално решение по всеки един възможен данъчен или счетоводен казус.

Водещ редактор е на една от работните групи за селекция, оценка, редакция и одобряване за публикуване в БАЛАНС.bg на професионални статии, становища и уроци.

Материали на Васил Пантев

филтър по вид:
абонамент