НАП пуска нови електронни услуги за прилагане на специални режими за облагане с ДДС

5 октомври 2021, 10:34 853

Вече могат да се подават електронно в сайта на НАП справки-декларации за прилагане на специалните режими „в Съюза“ и „извън Съюза“, както и закъснели коригиращи справки-декларации по специалните режими на MOSS

Потребителите вече имат възможност да подават електронно в сайта на НАП справка-декларация за прилагане на специалните режими „в Съюза“ и „извън Съюза“, както и закъснели коригиращи справки-декларации по специалните режими на Mini one stop shop (MOSS), посочва се в сайта на приходната агенция. Това е възможно с внедряването на две нови услуги в Е-портала на НАП и обновяването на вече съществуващи такива.

Услугите „Приемане на справка-декларация за прилагане на специален режим в Съюза“ и „Приемане на справка-декларация за прилагане на специален режим извън Съюза“ са достъпни с КЕП за физически и юридически лица в секция „Специални режими за облагане с ДДС – обслужване на едно гише – ONE-STOP-SHOP (OSS). Регистрираните лица по тези режими могат да подават своите справки-декларации за данъчни периоди от 01.07.2021 г.

Обновените услуги за приемане на закъснели и коригиращи справки-декларации по специалните режими на MOSS също са достъпни с КЕП за физически и юридически лица в секция „Информационна система Mini one stop shop (MOSS)“. Чрез тях лицата, регистрирани по режима и/или подали справки-декларации за дейността, извършвана преди 30 юли 2021 г., ще могат да подават онлайн коригираща справка-декларация за ДДС за данъчни периоди 01.01.2019 – 30.06.2021 до три години от изтичане на срока за това. 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент